Χώρος εργασίας
Το εργαστήριο ασχολείται με την κατεργασία του ασημιού και τη δημιουργία θρησκευτικών αντικειμένων, κοσμημάτων, κ.α. αντικειμένων με βάση το ασήμι.
Η κατασκευή των κοσμημάτων μας είναι εμπνευσμένη από την παράδοση της πόλης των Ιωαννίνων, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Διαρκώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας με προσθήκες μηχανολογικού εξοπλισμού και ενημέρωση στις νέες τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων.
 

Υλικά
Τα κοσμήματα που παράγουμε έχουν ως μοναδικό χρησιμοποιούμενο πολύτιμο μέταλλο το ασήμι. Η γνώση και η εμπειρία που υπάρχει συσσωρευμένη, σχετικά με την επεξεργασία του ασημιού είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Η επεξεργασία του ασημιού είναι εξαιρετικά δύσκολη τεχνική και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας των κοσμημάτων γίνεται με το χέρι καθιστά ακόμη πιο επίπονη την όλη διαδικασία. Βέβαια το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι αυτό που μαςανταμείβει, καθώς τα κοσμήματα έχουν εκείνη τη λεπτή αίσθησηκαι την απαράμιλλη φινέτσα που μόνο το ανθρώπινο χέρι μπορεί να προσδώσει σε ένα κόσμημα. Εκτός από το ασήμι, που αποτελεί τη βάση των δημιουργιών μας, χρησιμοποιούμε ημιπολύτιμες πέτρες που δένουν σε πλήρη αρμονία με το υπόλοιπο κόσμημα.

Τα κοσμήματά μας διακρίνονται για την ποιότητα της κατασκευής τους και την πρωτοτυπία των σχεδίων. Οι πολύτιμες πέτρες χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν στο κόσμημα ζωντάνια και ποικιλοχρωμία, σε πολλές από τις δημιουργίες μας χρησιμοποιούμε ημιπολύτιμες πέτρες, δεμένες αρμονικά με τα σχέδια των κοσμημάτων μας.
 
Δένοντας αισθητικά με το χρώμα του ασημιού, αλλά ταυτόχρονα ξεχωρίζοντας και δημιουργώντας αντίθεση, προκαλούν το ανθρώπινο μάτι να σταθεί επάνω τους και να τις μελετήσει, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τη λάμψη του ασημιού και την λεπτομέρεια του χαραγμένου σχεδίου.

Επιλέξτε κατηγορία:

Επικοινωνία

Address: 

Αβέρωφ 41 & Αλ. Διάκου 4
454 44, Ιωάννινα

Phone:

+30 26510.32536

Fax:  

+30 26510.35996

Mobile:  

+30 6973.958102
+30 6973.841075

varzokas@otenet.gr